بر اساس گزارش اخیر وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان در سال 2021 ، سطح گرسنگی و سوء تغذیه در جهان سال گذشته افزایش یافت .
این گزارش با عنوان “تغییر سیستم های غذایی برای امنیت غذایی ، بهبود تغذیه و رژیم های غذایی مقرون به صرفه برای همه” ، اولین ارزیابی جهانی از ناامنی غذایی پس از همه گیری کووید -19 را ارائه می دهد و هشدار می دهد که گرسنگی قبل از همه گیری در سراسر جهان گسترش یافته است. دلایل دیگر ناامنی غذایی شامل تعارض ، تنوع آب و هوایی ، رکود اقتصادی و مقرون به صرفه نبودن رژیم های غذایی است.
به طور خاص ، این گزارش نشان می دهد که در سال 2020:
- بین 720 تا 811 میلیون نفر با گرسنگی روبرو بودند – یا 161 میلیون نفر
- تعداد افرادی که در جهان از گرسنگی رنج می برند افزایش یافت ، عمدتا به دلیل تأثیرات مربوط به همه گیری کووید -19
- شیوع سوء تغذیه از 9.4 درصد در سال 2019 به حدود 9.9 درصد رسید
- در مقایسه با سال 2019 ، 46 میلیون نفر دیگر در آفریقا ، تقریبا 57 میلیون نفر دیگر در آسیا و حدود 14 میلیون نفر دیگر در آمریکای لاتین و کارائیب از گرسنگی رنج می برند.
در این گزارش آمده است: “در سطح جهان ، جهان در مسیر دستیابی به اهداف برای هر یک از شاخص های تغذیه تا سال 2030 نیست.” این گزارش که توسط پنج نماینده تألیف کننده سازمان ملل متحد FAO ، WFP ، UNICEF ، IFAD و WHO تألیف شده است ، هشدار می دهد که نیاز مبرم به بررسی شیوه های موجود غذا و تغذیه برای ایجاد معیشتی روستایی مقاوم تر و اطمینان از وابستگی کودکان آسیب پذیر ، کشاورزان خرده مالک و سایرین وجود دارد. در سیستم های غذایی خوب عملکرد بهتر محافظت می شود.
“همه چیز فقط تا حدی مقصر است. گرسنگی در این مقیاس نشانه بیماری کووید -19 نیست ، این نشانه یک سیستم غذایی ناکارآمد است که تحت فشار قرار می گیرد و آسیب پذیرترین افراد را رها می کند. ” اجلاس – همایش
این گزارش نشان می دهد که اقدامات موثر برای مهار همه گیری کووید -19 تأثیر بی سابقه ای بر زنجیره ارزش غذایی داشته و تجربیات مختلف کشور ها را در نظر گرفته است. به عنوان مثال ، در بنگلادش که قرنطینه کووید -19 فشار زیادی بر کشاورزان وارد کرد ، جریان محصولات کشاورزی و نهاده های آن به شدت مختل شد. کشاورزان در تهیه نهاده هایی مانند کود و خوراک و فروش محصولات برداشت شده خود با چالش هایی روبرو بودند.
فن آوری های جدید و نویدبخش می توانند به طور موثر تاب آوری سیستم های غذایی را در برابر عوامل ناامنی غذایی و سوءتغذیه تقویت کرده و در عین حال رژیم های غذایی سالم را با ملاحظات پایداری ارائه دهند. این گزارش نمونه ای از ابتکار منطقه ای در شرق نزدیک و شمال آفریقا را ارائه می دهد که توجه ویژه ای به استفاده از انرژی خورشیدی برای آبیاری کشاورزی و توسعه پایدار داشته است.
این گزارش اقدامات دیگری را برای جلوگیری از سوء تغذیه و حمایت از معیشت توصیه می کند ، از جمله: حمایت از معیشت آسیب پذیرترین افراد. تقویت تاب آوری آسیب پذیرترین افراد در برابر ناملایمات و شوک های اقتصادی ؛ و مقابله با نابرابری درآمد
No comment