کشاورزی تجاری خرما یک تجارت کشاورزی رایج و محبوب نیست . اما در هند و برخی دیگر از کشورها ، تجارت تجاری کشت خرما روز به روز در حال رشد است. و می تواند یک ایده تجاری عالی برای کسب سود بیشتر با کار کمتر و سرمایه گذاری کمتر باشد.
Phoenix dactylifera ، که معمولاً به عنوان خرما یا خرما شناخته می شود ، در واقع گونه گیاهی گلدار از خانواده نخل ، Arecaceae است. این میوه برای میوه شیرین خوراکی آن کشت می شود.
محل دقیق پیدایش نخل به دلیل کشت طولانی مدت نامشخص است. احتمالاً از منطقه هلال بارور که بین مصر و بین النهرین واقع شده است سرچشمه گرفته است.
این نخل در سراسر آفریقای شمالی ، خاورمیانه ، شاخ آفریقا و جنوب آسیا کشت می شود. و در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در سراسر جهان طبیعی شده است.
خرما هزاران سال غذای اصلی خاورمیانه و دره سند بوده است. شواهد باستان شناسی از کشاورزی خرما در هزاره ششم قبل از میلاد در عربستان وجود دارد.
نخل خرما در خاک و آب زیاد قلیایی و شور نسبتاً خوب رشد می کند. و درختان به طور کلی نیاز به نگهداری بسیار کمی دارند. درختان به طور کلی از شاخه ها رشد می کنند و درختان در عرض 4 تا 8 سال شروع به باردهی می کنند.
در هند ، در حال حاضر بسیاری از مردم به کشاورزی تجاری خرما علاقه نشان می دهند. و در حال حاضر تعداد زیادی باغ خرما در آندرا پرادش ، گجرات ، کارناتاکا ، ماهاراشترا ، راجستان و تامیل نادو تأسیس شده است.
در حال حاضر ، کل تولید سالانه خرما در جهان به 8.5 میلیون تن می رسد. و کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا بزرگترین تولیدکنندگان خرما هستند. و در حال حاضر ، ایران بزرگترین تولید کننده و صادر کننده خرما در جهان است.
فهرست مطالب
خرما فواید تغذیه ای
مزایای پرورش خرما
چگونه می توان کشاورزی خرما را آغاز کرد
Good Location را انتخاب کنید
خاک را آماده کنید
شرایط آب و هوایی برای پرورش خرما
بهترین زمان برای پرورش خرما
تنوع را انتخاب کنید
دانه ها را خریداری کنید
دانه/خارج از شاخه در هکتار
کاشتن
مراقبت
بارور کردن
آبیاری
مالچ کردن
کنترل علفهای هرز
هرس کردن
گرده افشانی
نازک شدن خرما
آفات و بیماریها
بیماریها
آفات
برداشت
بازده
بازار یابی
خرما فواید تغذیه ای
خرما منبع عالی طیف وسیعی از مواد مغذی ضروری است و منبع بسیار خوبی از پتاسیم غذایی است. میزان قند خرما رسیده حدود 80 درصد است و مابقی شامل فیبر ، پروتئین و عناصر کمیاب شامل بور ، کبالت ، مس ، فلورین ، منیزیم ، منگنز ، سلنیوم و روی است.
- شاخص قند خون برای سه نوع مختلف خرما 35.5 (خالص) ، 49.7 (برحی) و 30.5 (بو معان) است. اسید کافئیک گلیکوزید 3-O-caffeoylshikimic اسید (همچنین به عنوان اسید داکتیلیفریک شناخته می شود) و ایزومرهای آن ، بسترهای قهوه ای آنزیمی هستند که در خرما یافت می شوند. [ 1 ]
- خرما عاری از کلسترول است و به طور کلی مقدار بسیار کمی چربی دارد.
- خرما منبع عالی پروتئین است. افزودن برخی خرما در رژیم غذایی معمول شما ممکن است برای قوی نگه داشتن ماهیچه های شما بسیار مفید باشد. به همین دلیل است که از بسیاری از ورزشکاران معمولی بدنسازی خواسته می شود که هر روز چند خرما به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود بخورند.
- خرما منبع خوبی از برخی ویتامین های مهم مانند B1 ، B2 ، B3 ، B5 ، A1 و ویتامین C است. اگر روزانه چند عدد خرما دارید مجبور نیستید مکمل های ویتامین مصرف کنید.
- خرما حاوی انواع مختلفی از مواد معدنی است که برای حفظ و بهبود سلامت استخوان ها ضروری است.
- خرما سرشار از پتاسیم است و در عین حال حاوی مقدار کمی سدیم است و این امر تا حد زیادی در نظم سیستم عصبی شما کمک می کند.
- خرما همچنین دارای مقداری آهن است که برای افرادی که از کمبود آهن رنج می برند بسیار توصیه می شود.
- اگر به طور مرتب مقداری خرما بخورید ، سیستم گوارش شما بهبود می یابد. زیرا فیبر بالایی دارد.
- خرما منبع خوبی از ویتامین C و D است و غذای خوبی برای پوست خوب شما است.
- مصرف منظم خرما به افزایش وزن کمک می کند.
مزایای پرورش خرما
تجارت تجاری خرمای تجاری بسیار آسان است و مزایا یا مزایای زیادی دارد. درختان خرما به طور کلی نیاز به مراقبت کمتری دارند ، بنابراین راه اندازی این تجارت بسیار آسان است.
برای کسب سود خوب می توانید تجارت کشاورزی خرما را به صورت تجاری آغاز کنید. می توانید این تجارت را شروع کنید ، حتی اگر مبتدی هستید. در اینجا ما به طور مختصر در مورد مزایای برتر تجارت تجاری کشاورزی خرما توضیح می دهیم.
- این یک ایده تجاری بسیار قدیمی است و بسیاری از مردم در حال حاضر این تجارت را انجام می دهند.
- مراقبت از درختان خرما بسیار آسان است. بنابراین ، می توانید از این فرصت برای کسب سود استفاده کنید.
- تقاضا و قیمت خرما در بازار داخلی و بین المللی بسیار زیاد است.
- درختان خرما به طور کلی تقریباً در همه جا رشد می کنند.
- اگر شما یک فرد تحصیلکرده بیکار هستید ، پرورش خرما تجاری می تواند یک ایده تجاری خوب برای شما باشد. همچنین می تواند یک منبع اشتغال عالی باشد.
- هزینه های تولید در این تجارت نسبتاً کمتر است و بازدهی خوبی نیز دارد.
- خرما برای بازاریابی بسیار آسان است ، زیرا این میوه تقاضا و ارزش بسیار خوبی در بازار دارد. بنابراین ، به راحتی می توانید محصولات خود را در بازار محلی بفروشید.
- مصرف منظم خرما فواید زیادی برای سلامتی دارد. اگر می توانید از خرما تازه لذت ببرید ، می توانید از آن لذت ببرید.
چگونه می توان کشاورزی خرما را آغاز کرد
شروع کشت خرمای تجاری یا تجاری کوچک بسیار آسان و ساده است. درختان خرما به طور کلی نیاز به مراقبت کمتری دارند. بنابراین ، به راحتی می توانید این تجارت را راه اندازی و اداره کنید ، حتی اگر مبتدی باشید.
درختان خرما عموماً در همه انواع محیط ها و در دسترس بودن آفتاب کامل به خوبی رشد می کنند. و تقریباً همه انواع خاک برای کشت خرما مناسب است.
در اینجا در این راهنما ، ما سعی داریم اطلاعات بیشتری در مورد تجارت خرما از کاشت ، مراقبت تا برداشت و بازاریابی شرح دهیم.
Good Location را انتخاب کنید
اول از همه ، شما باید مکان بسیار مناسبی را برای مشاهده تجارت شغلی خرما انتخاب کنید. اگر زمین انتخاب شده با قرار گرفتن در معرض آفتاب کامل حاصلخیز و زهکشی خوبی داشته باشد ، بهتر خواهد بود.
درختان خرما به طور کلی در انواع خاک ها رشد می کنند و گیاهان می توانند شوری را تحمل کنند. خاک با pH 8 تا 11 به عنوان شرایط ایده آل در نظر گرفته می شود.
خاک لومی شنی با حفظ رطوبت خوب ، هوادهی و سیستم زهکشی مناسب برای بهترین رشد گیاهان و عملکرد بیشتر میوه مناسب است. اما از خاکهایی که کربنات کلسیم در آن وجود دارد باید برای کشت خرما خودداری کرد.
خاک را آماده کنید
قبل از کاشت درختان خرما باید خاک را کاملاً آماده کنید. گیاهان خرما عموماً به خاکهای لومی عمیق نیاز دارند که دارای زهکشی خوب هستند.
زمین انتخاب شده باید بتواند رطوبت را در خود نگه دارد. این درختان را می توان در خاکهای شور یا قلیایی با عملکرد پایین تر پرورش داد.
هنگام آماده سازی خاک مقدار کافی مواد آلی یا کودهای دامی اضافه کنید.
استفاده از کودهای شیمیایی مانند نیتروژن ، پتاسیم و فسفر نیز مهم است. شما باید کودهای شیمیایی را در فواصل منظم استفاده کنید و با افزایش سن گیاهان را کاهش دهید.
شرایط آب و هوایی برای پرورش خرما
شرایط آب و هوایی مناسب برای پرورش خرما شامل روزهای طولانی تابستان ، درجه حرارت بالا و زمستان های معتدل بدون یخبندان است. و همه این شرایط آب و هوایی رشد ، گلدهی و باردهی مطلوب را تضمین می کند.
حداقل دمای متوسط برای رشد و بقای خوب گیاهان حدود 20 درجه سانتی گراد است. و دمای حدود 35 درجه سانتی گراد در زمان گرده افشانی مورد نیاز است.
درختان خرما می توانند زمستان های سرد را تحمل کنند ، اما بدون یخبندان و باران ملایم. رطوبت نسبی پایین ، عدم بارش باران و دمای گرم با شبهای گرم در طول گلدهی و میوه گیری مورد نیاز است.
بهترین زمان برای پرورش خرما
درختان خرما را می توان در هر زمان کاشت. اما جولای تا سپتامبر بهترین زمان برای کاشت درختان خرما محسوب می شود.
تنوع را انتخاب کنید
صدها نوع نخل خرما در سراسر جهان موجود است. و همه این گونه ها هزاران سال است که توسعه یافته اند.
اما همه این گونه ها برای اهداف تجاری مناسب نیستند. در اینجا ما در مورد رایج ترین و محبوب ترین گونه ها برای پرورش خرما تجاری توضیح می دهیم که تقاضا و ارزش بسیار خوبی در بازار دارند.
Barhee: The Barhee (همچنین به برحی معروف است) یک رقم خرما با عملکرد بالا است. درختان دارای تنه ای بزرگ و دارای ارتفاع متوسط هستند. ساقه های میوه بلند ، پهن و سنگین است. این میوه از رنگ کهربایی روشن تا قهوه ای تیره و از نظر شکل استوانه ای شکل است. میوه های رسیده نرم با گوشت غلیظ و طعم غنی هستند. یک درخت حدود 6 تا 20 دسته خرما می دهد و وزن هر دسته بین 8 تا 15 کیلوگرم است.
دگلت نور: میوه های انواع دگل نور دارای شکل مستطیلی ، روشن و همچنین قهوه ای تیره در رنگ با دانه های بزرگ است. میوه ها از نوع نیمه سخت و جویدنی هستند.
حلاوی: واریته خرما هالاوی نسبت به رطوبت مقاوم است. این درخت میوه هایی تولید می کند که طعم کارامل و عسل دارند و اندازه آنها متوسط است.
خستاوی: میوه ها شربت دار هستند و اندازه آنها نسبتاً کوچکتر است. درختان می توانند در شرایط بیابانی به خوبی رشد کنند. میوه ها در برابر رطوبت مقاوم هستند و درختان به طور کلی بزرگ و قوی هستند.
کیمیا: کیمیا یک نوع خرما بسیار محبوب است. این ماده در دهان ذوب می شود و دارای خواصی است که سلامت را بهبود می بخشد. حتی بیماران دیابتی نیز می توانند از میوه ها لذت ببرند. میوه ها به رنگ سیاه ، کرمی و دلپذیر هستند.
Medjool : Medjool نیز یکی دیگر از انواع خرما رایج و محبوب است. درختان از پنج سال به بعد شروع به تولید میوه می کنند. هر درخت در سالهای اولیه حدود 10 کیلوگرم میوه می دهد و از سال دهم به بعد حدود 80 کیلوگرم تولید می کند. میوه ها عموماً از نظر اندازه بزرگ ، بافت نرم و طعم غنی دارند. این میوه ها برای بیماران دیابتی خوب است زیرا عاری از قند است ، در حالی که سرشار از سایر مواد معدنی ضروری است.
Sagai: رنگ دقیق میوه ها یکسان نیست و می تواند بین قهوه ای متوسط تا قهوه ای روشن متغیر باشد. میوه ها چروکیده هستند اما پوسته پوسته نشده و شیرین است. تقاضای زیادی در بازار دارد.
زهدی: زهدی یکی از قدیمی ترین گونه های خرما است. میوه ها عموماً دارای اندازه متوسط ، شکل استوانه ای و رنگ قهوه ای روشن هستند. درختان دارای تنه ای بزرگ و سریع رشد می کنند. این یکی از انواع باربری سنگین است و تحمل کمتری در برابر رطوبت بالا دارد.
دانه ها را خریداری کنید
اکثر کشاورزان خرما از تکثیر بذر خوششان نمی آید ، زیرا کیفیت میوه پایین است و بیش از نیمی از این میوه ها ممکن است عاری از نر باشند.
بنابراین تکثیر در پرورش خرما توسط شاخه های زائد از پایه درخت والدین انجام می شود.
دانه های بهترین گونه ها در کیسه های پلاستیکی در مهد کودک کاشته می شوند. و باید در فصل موسم بارندگی نهال های جوان را به زمین اصلی پیوند دهید.
دانه/خارج از شاخه در هکتار
میزان دقیق بذر بسته به نوع و روش کاشت می تواند متفاوت باشد. درختان خرما دارای طبیعت چند ساله هستند و عمر طولانی آنها تقریباً 50 سال و حتی بیشتر است.
روش کاشت مربع برای پرورش خرما دنبال می شود و محدوده 8 متری بین ردیف ها برای عملیات و توسعه مناسب بین فرهنگی در این فرایند حفظ می شود.
برای کشاورزی خرما تجاری ، تراکم گیاه در حدود 160 بوته در هکتار زمین است. و حدود 10 درصد از آنها باید برای تولید دانه های گرده کافی از شاخه های نر باشند ، زیرا خرما میوه های دو طرفه است.
کاشتن
می توانید نهال های جوان را خریداری کرده و مستقیماً در زمین آماده شده بکارید. روش کاشت مربع برای کشت خرما تجاری دنبال می شود. کاشت شاخه های نر و ماده برای تهیه دانه های گرده کافی بسیار مهم است ، زیرا خرما میوه های دو طرفه است.
گیاهان نر حدود 3 تا 5 درصد در فاصله مساوی بین گیاهان ماده در مزرعه کاشته می شوند. حفر چاله ها در فاصله 8 8 8 متر برای کشت خرما تجاری توصیه می شود.
مراقبت
مراقبت بیشتر برای تجارت تجاری خرمای تجاری مهم است. اگرچه ، درختان خرما به طور کلی نیاز به مراقبت کمتری دارند.
مراقبت از درختان خرما بسیار آسان و ساده است. در اینجا ما سعی می کنیم بیشتر در مورد روند مراقبت از تجارت خرما توضیح دهیم.
بارور کردن
استفاده از کودهای آلی و شیمیایی برای رشد خوب گیاهان و عملکرد خوب بسیار مهم است. تا می توانید از کودهای آلی در مزرعه استفاده کنید.
و کودهای شیمیایی N: P: K را با نسبت 30:20:50 کیلوگرم در هکتار استفاده کنید. در هند ، مقدار ‘N’ IS 1.40 کیلوگرم/درخت توصیه می شود. یک درخت بالغ هر سال در مورد نیازهای سالانه به 600 گرم N و 100 گرم P و K نیاز دارد.
آبیاری
آبیاری کافی برای تجارت موفق در پرورش خرما بسیار مهم است. می توانید آبیاری منظم را از طریق آبیاری قطره ای انجام دهید.
اگرچه ، درختان خرما می توانند در مناطق خشک به خوبی رشد کنند و خشکی را تحمل کنند ، اما آبیاری مناسب به رشد مناسب درختان مزرعه کمک می کند.
درختان خرما که به درستی آبیاری شوند ، محصول خوبی را به همراه خواهند داشت. اما از آبیاری زیاد خودداری کنید ، زیرا به ریشه ها آسیب می رساند.
مقدار دقیق آبیاری بسته به عوامل زیادی متفاوت است. درختان نخل قدیمی در فصل تابستان هفته ای یکبار و در زمستان هر دو هفته یکبار نیاز به آبیاری دارند.
مالچ کردن
مالچ برای حفظ رطوبت در خاک و همچنین کنترل علف های هرز مفید است. برای مالچ کردن می توانید از مواد آلی استفاده کنید.
کنترل علفهای هرز
علفهای هرز برای انواع گیاهان مضر است. آنها مواد مغذی را از خاک مصرف می کنند و گیاهان آسیب می بینند. بنابراین سعی کنید علفهای هرز را از مزرعه خود کنترل کنید.
هرس کردن
هرس باید به طور منظم انجام شود. برگهای قدیمی و بیمار را به موقع بردارید. با این کار مزرعه خرما تازه و سالم به نظر می رسد. هرس شامل برداشتن خارها و برداشتن گل آذین نامطلوب است.
به طور کلی ، تعداد برگهای درختان خرما تعیین کننده تعداد گل آذین نگهداری شده است. حذف برگهای اضافی بر رشد ، کیفیت و بلوغ میوه ها تأثیر می گذارد.
گرده افشانی
نخل های خرمای جداگانه ماده یا نر هستند. به همین دلیل گرده افشانی دست برای برداشت موفقیت آمیز توصیه می شود.
گرده افشانی دستی به معنای قرار دادن رشته هایی از گل نر بر روی کلاله های موی گلهای ماده برای دانه های گرده است.
شما باید ماهر و مشخص باشید که گلهای ماده شکوفا می شوند و باید آماده دریافت دانه های گرده باشید. 3 تا 5 درخت نر برای هر 100 درخت بالغ ماده کافی است.
نازک شدن خرما
نازک شدن خرما برای به دست آوردن اندازه و شکل دلخواه میوه ها مهم است. در واقع 3 روش برای نازک شدن میوه ها وجود دارد.
- حذف چند رشته از مرکز دسته.
- کاهش طول رشته با برش
- و ، برداشتن تعدادی میوه در هر رشته.
هرس برای بهبود کیفیت میوه ، هم از نظر اندازه و هم از نظر تغذیه مفید است. هرس همچنین به تولید میوه های با کیفیت بالا کمک می کند که ارزش بازار خوبی را به همراه خواهد داشت. مشخص شده است که در یک دسته با حذف یک سوم رشته ها از مرکز میوه های با کیفیت بالا به دست آمد.
آفات و بیماریها
درختان خرما مستعد ابتلا به برخی بیماری ها و حیوانات خانگی هستند. در اینجا ما به طور خلاصه در مورد همه این موارد توضیح می دهیم.
بیماریها
بیماریهای شایع درختان خرما در زیر ذکر شده است.
دیپلودیا: بیماری دیپلودیا توسط قارچ ایجاد می شود. زخم ها و بریدگی های هرس مخلوط بوردو را برای نظارت بر این امر ایمن کنید.
خامج: در مزارع نادیده گرفته شده ، قارچ باعث ایجاد شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب می شود. حذف و سوزاندن اسپات های آلوده ضروری است. کف دست ها با مخلوط بوردو بیمار باید درمان شوند.
بایود: این یک بیماری قارچی است که روی شاخه ها ، گیاهان جوان و حتی درختان بالغ در پایه آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. شما می توانید این بیماری را در حالت های اولیه از طریق درمان خاک کنترل کنید. از بین بردن درخت آلوده با ریشه کن کردن و سوزاندن بهترین روش برای جلوگیری از شیوع بیماری است. خاک را با متیل بروماید یا کلرپیکرین درمان کنید و از کاشت مجدد اجتناب شود.
Black Scorch: این بیماری “بیماری احمق” نیز نامیده می شود که توسط قارچ ایجاد می شود. درختان آسیب دیده در برگها دچار سوختگی سیاه ، تنه پوسیده ، گل آذین گل آذین و همچنین پوسیدگی جوانه ها می شود. بهداشت مناسب اولین قدم برای پیشگیری و به دنبال آن هرس قسمت های آسیب دیده درخت است. قارچ کش های بر پایه مس را روی برش های هرس بمالید.
Omphalia Root Rot: این بیماری به عنوان “کاهش بیماری” نیز شناخته می شود. خرما تحت تأثیر قرار می گیرد که چگونه مرگ زودرس به دنبال آن به تاخیر می افتد و رشد متوقف می شود. Brestan یا Dexon را حدود 4 دوز یک بار در دو هفته برای کنترل این بیماری اسپری کنید.
آفات
برخی از آفات رایج درختان خرما در زیر ذکر شده است.
Bou Faroua: این کنه ها به عنوان “کنه گوبر” نیز شناخته می شوند. آنها در همه مکانهای پرورش خرما رایج هستند. لارو این کنه ها از میوه ها تغذیه می کند و باعث آسیب قابل توجهی به عملکرد می شود. کنه ها روی ساقه های میوه و نزدیک ناحیه کاسه تخم می گذارند. برای کنترل این کنه ها ، ساقه های خرما را با 100 تا 150 گرم گوگرد در هر درخت گردگیری کنید.
مقیاس سفید: این آفات باعث آسیب شدید به مزارع جوان 2 تا 8 ساله می شود. هم پوره ها و هم بزرگسالان شیره را از ساقه های میانی ، برگ ها و حتی میوه ها می مکند. اگرچه حمله آفات یک حمله شدید به مزارع نیست ، اما میوه هایی که آلوده هستند قابل فروش نیستند که درآمد را کاهش می دهد. از روغنهای معدنی برای کاهش آفت استفاده کنید.
سوسک کرگدن نارگیلی: این سوسک ها برای درختان خرما نیز مضر هستند. برای کنترل این امر با یک متخصص در منطقه خود مشورت کنید.
برداشت
درختان خرما بعد از 6 تا 7 سال کاشت برای تولید میوه آماده می شوند. و بعد از 6 تا 7 سال کاشت می توانید انتظار برداشت میوه را داشته باشید. اگرچه ، کل عملکرد در مراحل اولیه کمتر خواهد بود.
در واقع بسته به تنوع ، خرما در مراحل مختلف خورده می شود. بنابراین برداشت بستگی به تقاضای محلی دارد.
در هند ، خرما در مرحله “دوکا” برداشت می شود تا از آسیب ناشی از رطوبت در باد جلوگیری شود.
بازده
گفتن عملکرد دقیق دشوار است ، زیرا به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما با شرایط مناسب رشد و تحت بهترین شیوه های کشاورزی ، هر درخت می تواند حدود 100 تا 125 میوه تولید کند. درختان خرما به طور کلی برای تولید میوه در سال های اولیه به زمان نیاز دارند ، اما در 20 تا 70 سال آینده میوه می دهند.
بازار یابی
تاریخ بازاریابی بسیار آسان و ساده است. زیرا خرما تقاضا و ارزش بسیار خوبی در بازار دارد. بنابراین احتمالاً می توانید میوه ها را در بازار محلی بفروشید.
اینها مراحل و روشهای متداول برای شروع و راه اندازی یک تجارت موفق در زمینه پرورش خرما هستند. امیدوارم این راهنما به شما کمک کرده باشد! موفق باشید و خداوند به شما برکت دهد!
No comment