باکوچیول: فواید و نحوه استفاده از آن | باکوچیول در مقابل رتینول

از کاهش سرعت علائم پیری تا بهبود پوست، در اینجا یک ماده جدید وجود دارد که باید مراقب آن باشید!

چه در مورد صاف کردن چین و چروک ها و خطوط ریز، افزایش تولید کلاژن یا مقابله با آکنه باشد – رتینول راه حل یک مرحله ای است ( 1 ). با این حال، باکوچیول یک ماده جدید مراقبت از پوست است که دنیای مراقبت از پوست را طوفان می کند. شاید شنیده باشید که اخیراً از مزایای باکوچیول در صنعت زیبایی تمجید شده است. گفته می شود که جایگزین کمتر تحریک کننده، طبیعی و مشتق شده از گیاه برای رتینول است.

باکوچیول سالهاست که در طب هندی و چینی استفاده می شود. از نظر فواید مشابه رتینول است و برای افرادی که به دنبال گزینه ملایم تری هستند، انتخاب خوبی است. این مقاله مزایای باکوچیول نسبت به رتینول را پوشش می دهد. به خواندن ادامه دهید!

protip_iconچیزهای بی اهمیت
باکوچیول اولین بار در سال 1966 توسط مهتا و همکاران از دانه بابچی جدا شد. با این حال، اولین استفاده تجاری آن در کاربردهای موضعی تا سال 2007 اتفاق نیفتاد.

در این مقاله

باکوچیول چیست؟

باکوچیول از برگ ها و دانه های گیاه Psoralea corylifolia که معمولاً به عنوان گیاه بابچی شناخته می شود، استخراج می شود.

این بخشی از درمان‌های دارویی آیورودا و چینی برای تسکین التهاب، بثورات، قرمزی و بهبود زخم‌ها بوده است. در مقایسه با رتینول، باکوچیول کمتر تحریک کننده است. این یکی از دلایلی است که بسیاری این جایگزین گیاهی رتینول را ترجیح می دهند.

protip_iconچیزهای بی اهمیت
گیاه بابچی 7 تا 8 ماه طول می کشد تا به بلوغ برسد. دانه های حاوی باکوچیول بین دسامبر و مارس به صورت وحشی برداشت می شوند.
باکوچیول در یک نگاه
چیست یک عامل ضد پیری (می تواند جایگزین رتینول باشد)
مزایا چین و چروک، خطوط ریز، هایپرپیگمانتاسیون و آکنه را کاهش می دهد و استحکام و قابلیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد.
مناسب برای انواع پوست به خصوص پوست های حساس، روزاسه، اگزما و پوست های مستعد درماتیت آتوپیک
فرکانس استفاده دو بار در روز – صبح و شب
به خوبی با ترکیباتی مانند هیالورونیک اسید، ویتامین C، نیاسینامید، اسکوالن و PHA ها
از استفاده با رتینوئیدها، محصولات AHA-BHA و بنزوئیل پراکسید

در حالی که هر دو رتینول و باکوچیول ممکن است نتایج یکسانی به شما بدهند، آنها دو ماده متفاوت هستند. بیایید تفاوت ها را بررسی کنیم.

باکوچیول در مقابل رتینول: آیا آنها مشابه هستند؟

نه. هر دو دو ماده متفاوت هستند. باکوچیول یک عنصر مشتق شده از گیاه است، در حالی که رتینول یک مشتق از ویتامین A است. علاوه بر این، رتینول و رتینوئیدها ممکن است باعث خشکی، لایه برداری و تحریک پوست شوند، در حالی که این مورد در مورد باکوچیول صادق نیست.

تنها شباهت بین این دو ماده این است که آنها تولید کلاژن را تحریک می کنند.

باکوچیول و رتینول یا رتینوئیدها کلاژن نوع I، III و IV را در پوست تقویت می کنند . مانند رتینول، باکوچیول می تواند به طور قابل توجهی خطوط ظریف و چین و چروک را بهبود بخشد، رنگدانه هایپرپیگمانتاسیون را کاهش دهد ، خاصیت ارتجاعی و استحکام را افزایش دهد و به عنوان یک ماده ضد پیری عمل کند ( 2 ).

مطالعات تایید می کنند که 0.5٪ کرم باکوچیول و 0.5٪ کرم رتینول نتایج مشابهی در کاهش هایپرپیگمانتاسیون دارند ( 1 ).

بیایید با جزئیات به فواید باکوچیول برای پوست نگاهی بیندازیم.

فواید باکوچیول

1. ممکن است آکنه را کاهش دهد

باکوچیول ممکن است به مدیریت جوش های آکنه کمک کند

باکوچیول دارای آنتی اکسیدان هایی است که به کاهش 5 آلفا ردوکتاز کمک می کند، آنزیمی که تولید چربی در پوست را افزایش می دهد و بنابراین به طور موثری از آکنه جلوگیری می کند. همچنین از رشد باکتری P.acnes جلوگیری می کند ( 4 ).

2. هایپرپیگمانتاسیون را کاهش می دهد

باکوچیول ممکن است هیپرپیگمانتاسیون را کاهش دهد

 

باکوچیول می تواند به طور موثری هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب ،  لکه های تیره و لکه ها را کاهش دهد تا رنگ پوستی یکنواخت به شما بدهد ( 2 )، ( 5 ).

مطالب مرتبط: 14 بهترین درمان خانگی برای رنگدانه های پوست و نکات پیشگیری

3. علائم پیری را کاهش می دهد

باکوچیول ممکن است از علائم پیری جلوگیری یا کاهش دهد

باکوچیول می تواند تولید کلاژن را برای کاهش چین و چروک و خطوط ریز تقویت کند و استحکام و قابلیت ارتجاعی پوست را بهبود بخشد تا پوستی جوان به شما بدهد. علاوه بر این، پوستی که مستعد ابتلا به اگزما، درماتیت آتوپیک i  ، روزاسه i ، عدم تحمل لوازم آرایشی و هر نوع حساسیت دیگری است، به خوبی تحمل می شود ( 2 )، ( 3 ). 

4. به تسکین و التیام پوست کمک می کند

باکوچیول ممکن است به تسکین مشکلات پوستی کمک کند

 

یکی از قدیمی ترین کاربردهای باکوچیول در طب آیورودا و چینی برای التیام و تسکین پوست بود. این ماده دارای خواص ضد التهابی است ( 6 ). ممکن است به آرام کردن قرمزی پوست و تسکین بثورات کمک کند.

باکوچیول به صورت کرم، لوسیون، سرم و روغن موجود است. در بین تمام اشکال، سرم ها و روغن ها ترجیح داده می شوند. اگر بین کدام یک از آنها گیر کرده اید، در بخش بعدی بدانید.

مطالب مرتبط: درمان های خانگی برای کاهش قرمزی صورت | نکات پیشگیری

نفت باکوچیول در مقابل سرم باکوچیول: از کدام یک استفاده کنیم؟

سرم ها فرمول سبک و بافتی شبیه لوسیون دارند که به راحتی جذب پوست می شود . علاوه بر این، می توانید به راحتی آنها را با سایر محصولات مراقبت از پوست لایه برداری کنید. اگر پوست چرب و مختلط دارید یا می خواهید باکوچیول را با سایر محصولات مراقبت از پوست استفاده کنید، سراغ سرم بروید.

از طرف دیگر روغن ها سنگین تر از سرم ها هستند. آنها برای پوست های خشک بهترین هستند. اگر پوست خشکی دارید و می‌خواهید شب‌ها از باکوچیول استفاده کنید، به سراغ یک فرمول روغنی بروید و از آن به عنوان آخرین مرحله مراقبت از پوست خود استفاده کنید .

در اینجا چند نکته دیگر برای گنجاندن باکوچیول در روال زیبایی شما آورده شده است.

نحوه استفاده از باکوچیول

شما می توانید محصولات مراقبت از پوست ساخته شده با باکوچیول را بیابید تا از مزایای آن نهایت استفاده را ببرید

 

1. پچ تست را انجام دهید

همیشه توصیه می شود قبل از اینکه آن را در روتین مراقبت از پوست خود بگنجانید، یک تست پچ روی پوست خود انجام دهید . این کار را به خصوص اگر مشکلات پوستی و پوست حساس دارید انجام دهید. علاوه بر این، محصولی که استفاده می کنید ممکن است حاوی مواد دیگری باشد که ممکن است به آنها حساسیت داشته باشید.

2. از آن دو بار در روز استفاده کنید

از محصولات باکوچیول در طول روز و شب استفاده کنید. برای محافظت از پوست در طول روز، می توانید آن را با ضد آفتاب و سایر محصولات پوستی لایه برداری کنید. برای شب، می توانید از فرمول سنگین تری مانند محصولات روغنی استفاده کنید.

3. درصد مناسب را پیدا کنید

برای اطمینان از اینکه محصول باکوچیول شما بیشترین تاثیر را روی پوست شما دارد، درصد مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید. در حالت ایده آل، درصد باکوچیول باید بین 0.5٪ تا 2٪ باشد تا حداکثر نتایج قابل مشاهده باشد .

4. با سایر محصولات مراقبت از پوست مناسب ترکیب کنید

می توانید از محصولات باکوچیول با سایر کرم ها، سرم ها و لوسیون های آبرسان استفاده کنید. از آن با محصولات حاوی هیالورونیک اسید، سرامیدها و نیاسینامید استفاده کنید. این به پوست شما آبرسانی بیشتری می دهد تا آن را نرم، چاق و جوان نگه دارد.

اگرچه باکوچیول با همه محصولات مراقبت از پوست به خوبی سازگار است، اما بهتر است از مصرف آن با محصولات حاوی آلفا هیدروکسی اسید (AHAs) و بتا هیدروکسی اسید (BHAs) خودداری شود. با این حال، می توانید پس از استفاده از پاک کننده های AHA-BHA از باکوچیول استفاده کنید. همچنین از مصرف آن با رتینول خودداری کنید زیرا هر دو ماده به یک شکل عمل می کنند و ممکن است پوست را تحریک کنند.

بیایید نگاهی به عوارض جانبی استفاده از باکوچیول بیندازیم.

عوارض جانبی باکوچیول

باکوچیول یک ماده نسبتاً جدید در دنیای مراقبت از پوست است و تاکنون هیچ عارضه جانبی شناخته شده ای وجود ندارد. همچنین برای زنان باردار و شیرده بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، بهتر است که در امان باشید تا متاسف باشید. همیشه قبل از معرفی یک ماده جدید به روتین مراقبت از پوست خود با یک متخصص پوست مشورت کنید، به خصوص اگر باردار هستید یا تحت درمان برای یک مشکل پوستی هستید.

سوئیچ کنم یا نه؟

باکوچیول قطعا برای همه کسانی که می‌خواستند از رتینول استفاده کنند اما به دلیل مشکلات پوستی حساس نتوانستند از رتینول استفاده کنند، تسکین دهنده است. با استفاده منظم، باکوچیول می تواند استحکام پوست شما را افزایش دهد، به کاهش چین و چروک کمک کند، با کاهش رنگدانه پوست شما را روشن تر نشان دهد و به حفظ ظاهری جوان کمک کند. با این حال، اگر پوست شما با رتینول یا رتینوئید راحت است، نیازی به تغییر فوری نیست، مگر اینکه کنجکاو باشید که آن را امتحان کنید. از آنجایی که این یک ماده نسبتاً جدید است، همیشه قبل از استفاده با یک متخصص پوست مشورت کنید.

به طور خلاصه

به عنوان یک تازه وارد به دنیای مراقبت از پوست، باکوچیول به دلیل چندین فوایدی که برای پوست شما دارد مورد تحسین قرار می گیرد. این بخشی از چندین داروی باستانی بوده است زیرا به درمان التهاب تسکین دهنده، التیام بثورات، قرمزی و بریدگی ها کمک می کند. این ماده به دلیل ماهیت ملایم خود جایگزینی برای رتینول نیز می باشد. فواید باکوچیول شامل مدیریت آکنه، کاهش پرپیگمانتاسیون، خواص ضد پیری و تسکین پوست است. اگرچه بی خطر در نظر گرفته می شود، بهتر است قبل از گنجاندن باکوچیول در برنامه مراقبت از پوست خود با پزشک مشورت کنید.

سوالات متداول

آیا باکوچیول برای سیاهی دور چشم مفید است؟

آره. باکوچیول برای سیاهی دور چشم مفید است و همچنین به کاهش چین و چروک و خطوط ریز کمک می کند. این ماده قدرتمند مانند رتینول بدون هیچ حساسیتی عمل می کند.

آیا باکوچیول پوست را روشن می کند؟

آره. باکوچیول به کاهش هایپرپیگمانتاسیون کمک می کند و همچنین ظاهر چین و چروک را کاهش می دهد ( 7 ).

آیا باکوچیول باعث حساسیت به آفتاب می شود؟

خیر، باکوچیول حساسیت به آفتاب ایجاد نمی کند و در روز و شب قابل استفاده است.

آیا باکوچیول یک لایه بردار است؟

نه. به گفته پاتریشیا گیل اسپینوس، متخصص پوست دارای گواهی هیئت مدیره، «باکوچیول یک ترکیب فنلی است که در دانه‌ها و برگ‌های گیاه Psoralea corylifolia یافت می‌شود. عملکردی مشابه رتینول دارد. با حفظ تعادل آب، تحریک تولید کلاژن، و تقویت رنگ پوست، خاصیت ارتجاعی، استحکام و بافت به پوست کمک می کند. بیان ژن‌ها و پروتئین‌های خاصی که در پیری پوست نقش دارند را تنظیم می‌کند. این باعث می شود باکوچیول یک محصول ضد پیری خوب باشد که ظاهر چین و چروک را کاهش می دهد و پوست را روشن می کند.

خوراکی های کلیدی

  • باکوچیول یک جایگزین گیاهی برای رتینول است و برای درمان التهاب، هایپرپیگمانتاسیون، بثورات، قرمزی و زخم ها استفاده می شود.
  • از رشد باکتری های مولد آکنه جلوگیری می کند و از ایجاد جوش جلوگیری می کند.
  • اگر از محصولات باکوچیول استفاده می کنید، بررسی کنید که آیا غلظت آن بین 0.5٪ تا 2٪ است تا حداکثر نتایج قابل مشاهده باشد.

در مورد نگرانی های پیرامون باکوچیول، جایگزین طبیعی رتینول، از یک متخصص پوست مطلع شوید. اکنون ویدیوی زیر را تماشا کنید تا اطلاعاتی در مورد هر چیزی که برای تصمیم گیری دقیق در مورد این ماده لازم دارید

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *